Crockett & Jones Chelsea 8 Bruin

Crockett & Jones Chelsea 8 Bruin

469.95

Artikelnummer: 114-crockett-jones-chelsea-boot Categorieën: , ,

Beschrijving

Crockett and Jones Chelsea 8

Sinds 1879 wordt er door Crockett & Jones in Northampton al schoenen gemaakt op duurzame en inmiddels klassieke wijze. Dezelfde familie heeft hier nog steeds alles in handen en dat vindt men terug in de uitstraling en kwaliteit van dit merk.

Deze prachtige klassieke Chelsea van Crockett & Jones is vervaardigd van Volnerfleder en is een absolute aanwinst voor iedere liefhebber.

Volnerfleer wordt beschouwd als één van de allerbeste kwaliteiten leer omdat het de minste bewerkingen behoeft en vanwege de duurzaamheid. Het kan gemaakt worden uit een verscheidenheid van dierenhuiden maar het meest gebruikelijke is van koeienhuiden.

Deze huiden zijn vaak zo dik dat deze met gemak in twee of zelfs meerdere huiden gesplitst kan worden. De bovenste laag met de natuurlijke tekening wordt Volnerfleder genoemd. Deze huiden zijn het duurst, en hebben vaak de mooiste tekening, maar helaas ook vaak littekens van prikkeldraad, brandmerken of andere verwondingen. Deze huiden hoeven alleen nog maar in de gewenste kleur geverfd te worden. Het kan glad, generfd, met structuur, gekreukt, glanzend of mat zijn. Geverfd leder is sterker dan onbewerkt leder. Vaak wordt dit middels de annile-techniek gedaan.

Bij de verwerking zal de vakman van Crockett & Jones geen grote littekens verwerken, maar het kan helaas niet voorkomen worden dat zo of en toe een klein litteken verwerkt wordt. Maar dit wijst wel aan dat u een echte huid heeft. Volnerfleder is bij Crockett & Jones het meest gebruikte leer, vanwege zijn hoge kwaliteit. De kwaliteit van het suede is dan ook bijzonder hoog. Dit uit zich logischerwijs in duurzaamheid en kleurvastheid.

Dit model is voorzien van een zeer solide rubberen onderwerk, waardoor het loopcomfort wordt verhoogd, alsmede de duurzaamheid. De slijtage waaraan zolen doorgaans aan onderhevig zijn, is hiermee ook een halt toegeroepen.

Bij alle modellen van Crockett & Jones in onze collectie is de Goodyear constructie van toepassing.

In onze winkels kunt u in alle rust uitgebreid kennis nemen van deze geweldige constructie waar Crockett and Jones bekend om staat

Materiaal: Kalfssuede Model: Chelsea 8 Leest: 341 E

Extra informatie

Collectie

Sale

Kleur

Bruin

Materiaal

Suede

Merk

Crockett & Jones

Model

Chelsea Boot

Maat

41,5, 45

You've just added this product to the cart: