Historie

Ad Heijne Exclusieve Schoenen by Joost

Historie

Al meer dan 50 jaar toonaangevend in Twente.

1968

1968

1968

Het begint in 1968. This is where it all began. We schrijven 1968, Zonstraat te Enschede. De toen 23-jarige Ad Heijne trok na al ruim 8 jaar actief te zijn in de leder en schoenenbranche zelf de stoute schoenen aan en begon voor zichzelf. In die tijd was hij 1 van de jongste ondernemers. In deze zaak wist Ad een gigantisch klantenbestand op te bouwen in korte tijd. Het aantal kinderen in het klantenbestand tikte al snel de 2500 aan.

Inrichting

Inrichting van de winkel

Inrichting van de winkel

Hier zien we de inrichting van de winkel aan de zonstraat te Enschede. Toen was het heel normaal om de winkel als magazijn te gebruiken.

Inrichting

Kinder schoenen afdeling

Kinder schoenen afdeling

Hier zien we hier de kinder schoenen afdeling van de winkel aan de Zonstraat te Enschede. Hier is goed te zien hoe hoog de mate van discipline toen al was. Er staat niet 1 doos scheef op de plank. Nog altijd hebben wij onze magazijnen ook op dezelfde wijze ingericht.

Inrichting

Winkel aan de Zonstraat

Winkel aan de Zonstraat

De eerste foto’s van de winkel aan de Zonstraat te Enschede in kleur na de verbouwing. Rebranding van schoenenhandel Ad Heijne naar Schoenencentrum Ad Heijne.

Inrichting

Een jonge Ad Heijne

Een jonge Ad Heijne

Een jonge Ad Heijne staat vol trots voor zijn eigen winkel aan de Zonstraat te Enschede na de verbouwing. Omstreeks 1972.

Inrichting

Trots staat een jonge Ad Heijne achter de toonbank in de winkel aan de Zonstraat te Enschede.Omstreeks 1974.

Inrichting

Ad Heijne een begrip in Enschede en Twente

Ad Heijne een begrip in Enschede en Twente

Ad Heijne groeit uit tot een begrip. Door zijn drive en kennis groeide Ad in deze winkel al vrij snel uit zijn jas . Zodoende werd in 1978 de intrek genomen in een groter pand aan de Kalanderstraat in het centrum van Enschede. Deze winkel waar Ad met 16 personeelsleden dagelijks de schoenen aan de man bracht, groeide in sneltreinvaart uit tot een begrip in Enschede en Twente. De winkel had een hedendaagse collectie voor Dames, Heren en kinderen in het betere segment.

Inrichting

Vasthouden aan Succes Succes behalen is 1 ding, het vasthouden van succes is een 2e. De hoge mate van discipline, die elke dag weer opgebracht werd lag hier ten grondslag aan. Dit uitte zich destijds al in de strakke presentaties, de prachtige etalages en de service die toen al werd geboden. In die jaren groeide de Heijne Schoenengroep, een samenwerking van meerdere telgen uit de Heijne familie, uit naar een keten van meerdere winkels in Enschede en in Oldenzaal, met een eigen inkoop kantoor in het Enschedese centrum..

Inrichting

Het filiaal van Ad Heijne aan de Kalanderstraat te Enschede.

Inrichting

Het filiaal van Ad Heijne aan de Kalanderstraat te Enschede.

Inrichting

Hier zien we de foto van de toonbank van de Kalanderstraat te Enschede.

Inrichting

Inkoop in het buitenland. Met een grote, groeiende winkel onder je hoede werd een reguliere manier van inkoop een wat omslachtig verhaal. De vraag naar grotere merken nam toe toen in de jaren ’70 de mode begon te veranderen. Hierop speelde Ad destijds al goed in door alle grote internationale beurzen te bezoeken. Hier zette hij de lijnen uit voor de verschillende collecties. Met de hulp van zijn vrouw werd het beleid bepaald voor de winkel en deze rode draad wordt nu nog steeds dagelijks toegepast in onze winkel in Enschede..

Inrichting

De winkel aan de Kalanderstraat te Enschede met nieuw interieur na de verbouwing.

Inrichting

Het nieuwe interieur uit een andere hoek gefotografeerd van de winkel aan de Kalanderstraat te Enschede.

Inrichting

Het prachtige pand van Ad Heijne in de Klanderij te Enschede, gefotografeerd vanaf de buitenkant.

Inrichting

End of an era Toen kwam daar in 1988 het moment dat Ad zijn winkelpand verhuurde en afscheid nam van de dames en kinderschoenen. De liefde en passie voor herenschoenen in het top segment had bij Ad dusdanige vormen aangenomen dat hij besloot om in dat jaar een voor Nederland unieke zaak te openen. Een herenschoenen speciaalzaak waar de internationale topmerken werden verkocht. Binnen no time wist Ad ook van deze zaak een enorm succes te maken. Dit succes bleef niet onopgemerkt toen Ad in 1995 werd genomineerd voor Beste Winkel van Europa, waar hij als 4e eindigde. Voor een kleine zelfstandige was dit destijds al een waanzinnige prestatie en de kranten smulden ervan. Deze foto prijkte in het Dagblad Tubantia, waarop Ad vol trots in zijn winkel staat.

Inrichting

Aan de buitenkant van de winkel in Hengelo hingen zoals gewoonlijk de Italiaanse vlaggen te wapperen boven de rode loper.

Inrichting

Terug naar de basis. Op 12 April 2010 was het na maanden van voorbereiding eindelijk zover; Ad Heijne Hengelo opende na de overname door Joost Hemelt wederom zijn deuren. Ondersteunt door Ad die na 10 jaar afwezigheid nogmaals zijn kunsten liet zien op de winkelvloer. Die vele decennia aan kennis lagen ten grondslag aan wat later een succesformule bleek te zijn! Waar eerst werd gestart met een dames en herenschoenen collectie, bleek na 2,5 jaar al gauw dat ook hier de liefde en passie voor herenmode toch de overhand begon te nemen. Het besluit om het gehele winkelconcept om te gooien volgde dan al snel. In september 2012 heropenden Joost en Ad hun nieuwe Mannen winkel. Naast de uitgebreide collectie schoenen was daar nu ook de shop in shop van Cavallaro. Dit Italiaanse kledingmerk paste perfect in het man-only aanbod

De grote verbouwing van de winkel van Ad Heijne by Joost te Hengelo. De dames handel gaat er uit.

Inrichting

Door de jaren heen werd het assortiment steeds uitgebreider en completer. Merken als Magnanni en Harris die een enorme groei doormaakten, maar ook merken waar afscheid van werd genomen. Joost en Ad streven naar exclusiviteit binnen de schoenen collectie. Binnen deze merken wordt de collectie grotendeels zelf ontwikkeld om zo een zo uniek mogelijk beeld neer te zetten. Hiermee hebben de beide heren een One-stop-Shopping concept weten neer te zetten met merken waarmee ze de top kunnen bedienen. Men slaagde hier met gemak voor een overhemd of colbert. Maar er kon ook meteen inspiratie worden opgedaan voor een passende schoen van welk formaat in exclusiviteit dan ook. Met dit concept zijn de heren terug gegaan naar de manier van werken, communiceren en uitvoeren zoals er vanaf het begin in 1968 werd gewerkt.

Inrichting

Onze kassa die in Hengelo jarenlang trouwe dienst heeft geleverd.

Inrichting

Groot spektakel. Na maandenlange voorbereidingen is het moment eindelijk daar, het grote openingsfeest van Ad Heijne by Joost in Enschede.

Inrichting

Het grote officiele moment is daar, het doorknippen van het lintje. Op de foto zien we oud wethouder Jeroen Hatenboer, Ad Heijne, Joost Hemelt & John Landewé

Inrichting

Hier zien we de buitenkant van onze winkel in Enschede. De rode loper ligt zoals altijd voor u klaar.

Inrichting

Een foto van het prachtige interieur van de winkel van Ad Heijne by Joost te Enschede.

Inrichting

De imposante Magnanni schoenenwand in onze winkel in Enschede.