Italiaanse Herenschoenen

Italiaanse Herenschoenen

In dit blog gaan we jullie vertellen over een aantal merken Italiaanse herenschoenen, ‘zowel bekend, als onbekend’, die wij in onze collectie hebben opgenomen.

Bij het horen van Italië denken de meesten mensen aan Rome, Venetië, grachten, gondels, lekker eten, wijn en mode. Italië staat al vrij lang bekend om hun mode industrie. Een groot deel van de allerbeste kleding en schoenenmerken vinden hun oorsprong in Italië. Herenschoenen uit Italie worden met pure ambacht gemaakt. Handwerk van begin tot eind. Italiaanse schoenen hebben perfecte details en verfijning tot in de allerkleinste puntjes. Modebewuste en stijlvolle mannen kunnen hun geluk vaak niet op met een prachtige paar Italiaanse herenschoenen aan hun voeten.

Dit is natuurlijk niet zonder reden. Herenschoenen van Italiaanse bodem staan voor pure klasse. Je voelt het direct wanneer je een paar handgemaakte Italiaanse schoenen aan je voeten hebt. De schoenen uit Italië ademen kwaliteit, stijl & passie en worden alleen maar gemaakt van de allerbeste materialen.

Aldo Brue

Aldo Brue is een Italiaans schoenenmerk met een rijke geschiedenis. Het merk vindt haar oorsprong in 1946, na de 2e wereldoorlog. Marino Brue begon met het maken van schoenen. Het merk is genoemd naar zijn oudste zoon, Aldo. Vandaag de dag is Aldo de algemeen directeur in de schoenenfabriek. Hij leidt de fabriek samen met zijn broers. Ook de kleinkinderen en achterkleinkinderen van Marino Brue hebben sleutelposities.

Aldo Brue herenschoenen

Het merk Aldo Brue groeide in het begin niet heel snel. De eerste deccenia werden de schoenen vervaardigd in een kleine werkplaats en alleen lokaal verkocht. Pas in 1968 werd deze kleine werkplaats verruild voor een grotefabriek. Maar zelfs in deze grotefabriek wordt elk model Aldo Brue herenschoenen nog compleet met de hand vervaardigd. Alleen de beste materialen komen door de zeer strenge keuring.

Aldo Brue is een traditioneel familiebedrijf dat Italiaanse herenschoenen van topkwaliteit maakt.

Bekijk onze collectie Aldo Brue schoenen online of kom langs in onze winkel!

Moreschi & Stemar

Moreschi & Stemar zijn 2 verschillende Italiaanse herenschoenen merken die veel weg hebben van elkaar.

Moreschi handgemaakte italiaanse herenschoenen

Moreschi

Moreschi is een merk opgericht is in 1946 door Mario Moreschi. Mario maakt het van het merk een enorm success binnen Italie. Als je een paar Moreschi schoenen aan je voeten hebt, weet je direct waarom dit een groot succes is geworden. In 1957 nam zijn zoon het bedrijf over en ging met Moreschi de internationale markt op. Zoals je verwacht was ook dit een doorslaand succes. Moreschi schoenen gaan tegenwoordig de hele wereld over. Bekijk onze collectie Moreschi Herenschoenen.

stemar Italiaanse herenschoenen

Stemar

Stemar is een Italiaans herenschoenen merk dat is voortgekomen uit Moreschi. De oprichter van het merk Moreschi kwam na het success van zijn eerste merk met Stemar. De naam Stemar komt voort uit de combinatie van de namen van zijn twee zonen namelijk Stefano en Mario. Stemar is opgericht in de Jaren 60. De fabrieken van Moreschi en Stemar waren vroeger 2 aparte fabrieken. Sinds 2006 zijn  ze gevestigd in een fabriek in Italie bij het stadje Vigevano. Met schoenen van Moreschi en Stemar weet je zeker dat je Italiaanse kwaliteits schoenen aan je voeten hebt die gemaakt zijn van de allerbeste materialen. 

Bekijk onze collectie Stemar Herenschoenen.

Harris Firenze

Harris Firenze is een merk van Italiaanse herenschoenen wat bekend staat om schoenen met uitgesproken en exclusieve designs. Bij de naam Harris denken de meeste mensen niet direct aan een Italiaans merk. Toch vindt dit merk haar oorsprong al in 1913 in Italie. Hier begonnen ze met het maken van laarzen voor het Italiaanse leger. Deze schoenen moesten van zeer goede kwaliteit zijn.

Harris sneakers

Tegenwoordig maakt Harris geen schoenen meer voor het Italiaanse leger, maar voor modebewuste mannen die wel houden van een beetje kleur in hun leven. De schoenen en vooral de sneakers van dit prachtige merk staan bekend om zowel excentriek kleur als materiaalgebruik. Alle schoenen van Harris Firenze zijn compleet met hand gemaakt. Dit voel je direct als een prachtige sneaker of geklede schoen van Harris aan je voeten hebt.

Italiaanse herenschoenen: Harris firenze

Bekijk onze collectie Harris schoenen.

Francesco Benigno

Francesco benigno logo

Met trots kunnen wij zeggen dat wij vanaf dit seizoen het merk Francesco Benigno in onze collectie hebben. Francesco Benigno een prachtige merk voor Italiaanse herenschoenen met een rijke geschiedenis. Het merk is relatief onbekend dit komt omdat het zich meer richt op het maken van prachtige herenschoenen dan op marketing. Want zeg nou zelf, kwaliteit verkoopt zichzelf. 

Italiaanse herenschoenen Francesco Benigno

In de Jaren 20 van de vorige eeuw is dit prachtige merk opgericht . Het staat vandaag de dag bekend om kwalitatief enorm goedeherenschoenen van kwalitatief zeer goeie materialen, mooie kleuren met een prachtige afwerking en verfijnde details. De schoenen van Francesco Benigno zijn zowel trendy als tijdloos.

Bekijk Francesco Benigno schoenen in onze webstore!

Share this post

Geef een reactie


You've just added this product to the cart: