Waarom jij een paar goede herenschoenen MOET hebben

Goede herenschoenen

Waarom jij een paar goede herenschoenen MOET hebben

Een goed paar herenschoenen is een zeer goede investering. Niet alleen om een goede indruk te maken maar ook om lichamelijke klachten te voorkomen. In dit blog lees je alles over waarom jij een goed paar herenschoenen MOET hebben.

Schoenen en een eerste indruk achterlaten

‘’You never get a second chance to make a first impression’’ Dus wees altijd goed voorbereid.  Of het nou in de kroeg is, op de eerste date of bij een sollicitatie gesprek.

In een groot deel van de sociale situaties blijken mensen altijd eerst, vaak onbewust, naar je schoenen te kijken. Aan iemands schoenen kun je ontzettend veel aflezen.

Onderzoek Universiteit Kansas

Uit onderzoek van de Universiteit van Kansas is gebleken dat aan de hand van de kleur, stijl, waarde en staat van onderhoud van je schoenen mensen bijzonden adequaat kunnen inschatten wat voor type person de eigenaar is. Uit onderzoek met ruim 60 studenten is gebleken dat in 90% van de gevallen met zekerheid gezegd kan worden wat het inkomen, politieke voorkeur en leeftijd is van de eigenaar.

Schoenen zijn praktisch en communiceren op non-verbale wijze voor jou. Of je dit nou wilt of niet. Zorg er dus voor dat jij altijd een goed paar herenschoenen aan hebt om een goede indruk te maken!

Slechte schoenen en lichamelijk klachten

Naast het feit dat schoenen belangerijk zijn om een goede indruk achter te laten zijn schoenen ook belangerijk voor je lichaam.  

Rugklachten zijn de meest voorkomde klachten door een slechte houding.


Tegenwoordig worden veel schoenen in een fabriek in China of Taiwan gemaakt van steeds goedkopere materialen. Het maken van schoenen is hier een stuk goedkoper maar dit gaat ten koste van de kwaliteit. Veel van deze ‘’populaire’’ schoenen zijn een regelrechte ramp voor je spieren en gewrichten. Helemaal op de lange termijn. Uiteindelijk kan dit leiden tot een verstoorde spierbalans waardoor ‘’onverklaarbare’’ rugklachten of andere klachten kunnen ontstaan.

De meeste mensen weten wel dat de rugpijn/nekpijk/schouderpijn onstaat door een verkeerde houding maar leggen vaak niet de link met hun voeten. Goedekope schoenen van goedekope materialen zijn  vaak de oorzaak van deze verkeerde houding. Vaak zijn schoenen uit China of Taiwan aan elkaar gelijmd. Deze schoenen verliezen na een aantal keer dragen hun pasvorm en bieden dan total geen ondersteuning meer. Hierdoor krijg je ook te maken met een slechte houding en alle lichamelijk klachten die dit met zich meebrengt.

Schoenen die te klein zijn en knellen kunnen een andere oorzaak zijn van een verkeerde houding. Als je schoenen knellen zorgen ze er vaak voor dat je op een andere manier gaat lopen wat weer je hele houding beinvloed.

Materiaal keuze van je nieuwe paar herenschoenen.

Schoenen worden tegenwoordig niet meer allemaal van echt leer gemaakt. Synthetische materialen hebben echter bijzonder veel nadelen. Kunstleer zorgt ervoor dat je schoenen niet of zeer slecht kunnen ademen waardoor transpiratie niet kan ontsnappen. Per dag is dit ongeveer een borrelglaasje per schoen!

Het laten rusten van je schoenen is daarom ook enorm belangrijk om dit vocht te laten indrogen en verdampen. Let wel op: laat je nieuwe paar herenschoenen NOOIT drogen onder of of een verwarming. Als je je schoenen laat drogen bij de verwarming word de kans groter dat het leer uitdroogt en dat er scheuren ontstaan.

Deze “warme” omstandigheden zijn perfecte omstandigheden voor blaren en schimmels.

Echt leer/suede vormt zich als een tweede huid om je voeten en zorgt voor een prettig gevoel. Schoenen die gemaakt zijn van een goede kwaliteit leer kunnen transpiratie vocht opnemen en weer afgeven aan de lucht. Hierdoor ‘ademen’ je voeten en krijg je bijna nooit last van blaren en schimmels op je voeten.

Als je goed zorgt voor je leren schoenen kunnen deze jarenlang meegaan. Leren schoenen gaan naarmate je ze langer draagt alleen maar beter zitten. Vaak zijn schoenen die van synthethische materiaal gemaakt zijn zo de pasvorm kwijt, hierdoor bieden ze nog amper ondersteuning met alle gevolgen van dien

Een korte checklist die na kunt lopen als je nieuwe herenschoenen koopt:

  • Goede en dempende zolen.
  • Koop herenschoenen met een solide constructie. Aan elkaar gelijmde schoenen verliezen hun pasvorm enorm snel en bieden daarom geen ondersteuning.
  • Geen platte schoenen maar met een lage hak.
  • Voldoende beweegruimte in de schoenen, geen knellende schoenen kopen.
  • Flexibele maar toch stevige schoenen.
  • Schoenen gemaakt van een natuurlijk en ademend materiaal. (leer of suede)

Alle herenschoenen die je in onze collectie vind zijn gemaakt met een solide constructie voor maximale ondersteuning en comfort. Informatie over alle verschillende maakwijze kun je vinden in ons blog over de maakwijze van herenschoenen.

Bekijk hier onze gehele collectie herenschoenen en vindt het perfecte paar voor jou!

‘’you’re either in your bed or in your shoes so it pays to invest in both’’ – John Wildsmith

Share this post

Geef een reactie


You've just added this product to the cart: