De Verschillende soorten herenschoenen

De Verschillende soorten herenschoenen

Herenschoenen

Herenschoenen worden steeds belangrijker in het huidige modebeeld. De tijden dat de keuze tussen klassieke brogue en een zwarte veterschoen zo ongeveer het hele assortiment omvatte, zijn voorbij. Elke dag weer worden wij geïnspireerd door extravagante, kleurrijke en gevarieerde herenschoenen.

De moderne man gebruikt herenschoenen om zijn outfit helemaal af te maken en goed gekleed voor de dag te komen. Naast een mooi paar herenschoenen is de bijpassende riem net zo belangrijk. Zwarte schoenen met een bruine riem is een echte no -go.

Herenschoenen worden over het algemeen onderverdeeld in een aantal verschillende categorieen. Wij maken onderscheid tussen: gespschoenen, veterschoenen, instappers, boots en sneakers. Hieronder lichtten wij dit toe.

Gespschoenen

Gespschoenen zijn de perfecte schoenen voor bijna elke man. Of je nou houdt van een gekleede look of van een casual outfit. Ze zijn makkelijk te combineren onder een mooi pak of onder een nette jeans om uw outfit net wat meer chique te maken. Gespschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen. Het verschil zit hem in de gesp. Wij maken onderscheidt tussen 2 type gespschoenen.

Single Monks

Een Single monk is een schoen zonder veters. De schoen sluit doormiddel van een enkele gesp. De tong van de single monk is een stuk breder dan van een traditionele veterschoen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat uw voeten goed in de schoenen blijven zitten als je de gesp sluit. Single monks zijn speciaal geschikt voor mensen met een hogere wreef.

Double Monks

De naam zegt het al. Double monks zijn gepschoenen die sluiten doormiddel van een dubbele gesp. De meeste mensen zullen het verschil in functie tussen de single en double monk niet doorhebben. Het grootste verschil is dat double monks geschikt zijn voor mensen met een kleinere en smallere voet.

Kortom; gespschoenen zijn unieke herenschoenen. Ze hebben een gaaf design en helpen je jezelf te onderscheiden.

Veterschoenen

De meest bekende categorie bij de herenschoenen zijn de veterschoenen. Veterschoenen zijn een echte must have voor alle mannen. Voor bijne elke gelegenheid is er wel een perfecte veterschoen te vinden. In de categorie veterschoenen maken wij onderscheid tussen 2 verschillende types. Oxford schoenen en Derby schoenen. Het grootste verschil is het type vetersluiting op de wreef van de schoenen.

Derbys:

Bij  derby schoenen zit de vetersluiting op de wreef. De sluiting is ‘’open’’. Doordat de sluiting ‘’open’’ is zijn derbys geschikt voor mensen met een brede voet en/of hoge wreef.

Oxfords:

Bij een oxford schoenen is de sluiting op de wreef ‘’gesloten’’. Doordat de sluiting ‘’gesloten’’ is zijn oxford veterschoenen geschikt voor mannen met een smallere voet en een lage wreef.

Instappers

Instappers zijn herenschoenen zonder sluiting. Het zijn modieuze schoenen die ook nog eens zeer comfortabel zitten. Instappers zijn ideale schoenen voor het voorjaar, vanaf de eerste warme zonnestralen tot de laatste warme herfstdagen. Instappers zijn geschikt voor bijna elke casual outfit maar zullen ook niet misstaan onder een mooi kostuum. In de categorie instappers maken wij onderscheid tussen 2 groepen. Mocassins en loafers.

Loafers

Een loafer is een platte schoen met een hak. De schoen is opgebouwd uit diverse schoenonderdelen.

Mocassins

Mocassins zijn uit een stuk leer of suede gemaakt maar heeft vaak een rubberen zool en altijd een platte hak.

De loafer komt oorspronkelijk uit Noorwegen, de mocassin vindt zijn oorsprong in Noord-amerika

Bekijk onze blog over Loafers en mocassins voor meer informatie over deze 2 verschillende types instappers.

 

Boots

De meeste mensen denken bij Boots gelijk aan hele stevige en lompe schoenen. Dit is echter niet altijd het geval. Chelseaboots bijvoorbeeld, kunnen heel stijlvol en classy gedragen worden, zelfs onder een kostuum! Deze trend zien wij in onze winkel meer een meer toegepast worden. Te herkennen aan de elastaan banden op de schacht.

Bekijk onze blog over (chelsea)boots voor meer informatie over boots

Sneakers

Sneakers zijn de ultieme vrijetijds schoenen. Een paar mooie sneakers mag ook bij geen enkele man in de kast ontbreken want het zijn zeer veelzijdige schoenen.

Verschillende materialen

Herenschoenen zijn dus beschikbaar in allerlei verschillende modellen. Naast al deze verschillende modellen zijn herenschoenen ook beschikbaar in allerlei verschillende materialen. Hieronder gaan we wat dieper in op de meest voorkomende materiaalkeuzes.

Leer

Het meest voorkomende materiaal waar herenschoenen van gemaakt worden is en blijft (voorlopig) toch leer. Leer is de buitenkant van een dierenhuid die doormiddel van een aantal stappen bewerkt wordt tot een materiaal waar schoenen uit gemaakt kunnen worden. Het wordt van een redelijk flexibel materiaal verwerkt tot een stijf, glad en duurzaam materiaal

Leer heeft als voordeel dat het makkelijk te bewerken is. Na de eerste bewerking kan het leer in ontzettend veel kleuren geverfd worden.

Suede

In tegenstelling tot normaal leer word suede niet van de bovenkant maar van de onderkant van de dierenhuid gemaakt. Suede heeft hierdoor een ruwer opervlak. Door deze structuur vinden vele mensen dat suede een luxere uitstraling heeft.

Ten opzichte van normaal leer is suede iets kwetsbaarder. De ‘’haartjes’’ die het materiaal een luxere en ruwere uistraling geven kunnen snel beschadigd raken bij slecht onderhoud.

Combinatie

Het is ook mogelijk dat herenschoenen gemaakt zijn van een combinatie tussen leer en suede. Hieronder zie je een aantal voorbeelden hiervan

Lakleer

Lakleer is een bijzonder materiaal dat vaak gebruikt wordt voor smokingschoenen en is leer met een hoogglans laklaag. Als lakleer niet behandeld wordt kunnen er scheuren ontstaan in het leer.

Exotische materialen

Palingleer:

Palingleer heeft als kenmerk dat ondanks het een dun en lichtgewicht leertype is, het toch enorme sterk leertype is met een hoge veerkrachtigheid en daardoor ontzettend lang mooi blijft.

Pekari leer:

Pekari is de naam voor varkensleer van de huiden van de in het wild levende Zuid-Amerikaanse navelzwijnen. Door het leven in het wild zit de huid van de pekari onder de littekens, dit kan als echtheidskenmerk beschouwd worden. Door dat het pekari leer erg flexibel is wordt het veel gebruikt voor waardevolle en unieke schoenen.

Bekijk hier onze hele collectie herenschoenen.

# I make shoe contact before I make eye contact

Share this post

Geef een reactie


You've just added this product to the cart: