Loafers & Mocassins voor mannen

Loafers & Mocassins voor mannen

Loafers & Mocassins

Het mooie weer komt er weer aan en wat gaan we dan zoal weer dragen? Instappers! Lekker makkelijk in het dragen en altijd goed te combineren. Als we over instappers praten maken we onderscheid tussen twee groepen de Loafers en de Mocassins. Maar wat is nou het verschil tussen deze beide groepen? Het zijn toch beide instappers? Een loafer is een platte schoen met een hak. De schoen is opgebouwd uit diverse schoenonderdelen.

De Mocassin is uit een stuk leer of suede gemaakt en heeft vaak een rubberen zool en altijd een platte hak. De oorsprong van de Loafer komt uit Noorwegen en de oorsprong van de Mocassin komt uit Noord-Amerika.

Mocassins:

De Mocassin is een van de oudste schoensoorten ter wereld en werd traditioneel gedragen door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. In de loop der jaren is de schoenen behoorlijk veranderd en gemoderniseerd. Mocassins worden vaak casual gecombineerd denk hierbij aan een goede Jeans met bijvoorbeeld een poloshirt. Met de echt warme tempraturen dragen we de moccasin onder een korte broek met een t-shirt of polo. Hierdoor zorgt u voor een verzorgde maar sportieve look. De meeste bekende Mocassin is de ‘’Driver’’, u herkent deze aan de kleine rubberen nopjes/vlakken onder op de zool en de hak waardoor u tijdens het autorijden goede grip heeft.

De geschiedenis:

Het verhaal begint in 1847. In dat jaar werd de eerste loafer, de Wildsmith, gemaakt in Londen. Het doel van de schoen was om de Engelse aristocraten te dienen. Jaren later werd deze  ook bij het grote publiek bekend. De Noorse schoenmaker Nils Gregoriusson Tveranger werd door zijn reis in Engeland geinspireerd door de Wildsmith loafer en bedacht daar zijn eigen variant op. Deze introduceerde hij bij het grote publiek in Europa in 1930 en deze schoen werd een groot succes. Door de jaren heen is de loafer steeds verder gemoderniseerd. Vandaag de dag kennen wij een aantal verschillende loafers. Hieronder volgen de meest bekende voorbeelden:

Penny Loafers:

Een echte klassieker en ook de meest bekende. Je herkent de penny Loafer voor mannen aan de leren of suede band die dwars over de wreef van de voet loopt. De band heeft een driehoekige uitsnijding in de band waarin vroeger een kleine munt kon worden gelegd: de penny. Hiervan komt ook de naam: Penny Loafer. De Penny loafer is een geklede loafer en dan ook goed te combineren met een nette broek een overhemd en een colbertje. Zelfs onder een kostuum  word deze loafer gedragen. Zorg wel dat de broek net iets korter is dan normaal.

Tassel Loafers:

De tassel voor mannen loafer lijkt qua schoenopmaak gelijk aan de penny loafer. Het verschil zit in de band welke nu niet over de wreef loopt. Deze is vervangen door een decoratieve kwast op de wreef. Hierdoor krijgt de tassel loafer een wat speelsere uitstraling en word deze dan ook meer casual gecombineerd. De tassel Loafer is dan ook een alledaagse schoen welke u op elk gewenst moment kunt dragen. Probeer de kleur van de instapper te matchen met de zelfde kleur riem. Mocht u het niet prettig vinden om geen sokken te dragen in de loafer dan adviseren wij u om een ‘’onzichtbare sok’’ te dragen in deze schoenen zodat het net lijkt of u geen sok aan heeft.

Snaffle Loafers:

De Snaffle loafer wordt ook wel de Gucci Loafer genoemd. Na het groeien van de populariteit van de Loafer kwam het merk Gucci in 1953 met een eigen Loafer op de markt. Gucci noemde hun loafer de Snaffle Loafer. De inspiratie voor de snaffle loafer instapper kwam uit de paardensport en is gebaseerd op het ijzeren bitje wat een paard draagt. De leren band die over de wreef van de Loafer loopt is dan ook versierd met een zilver of goudkleurig bitje. Hierdoor heeft deze instapper een wat luxere uitstraling en adviseren wij de snaffle loafer te combineren met een nette stijlvolle outfit.

# i still have my feet on the ground, i just wear better shoes!

Bekijk hier onze complete collectie Loafers en Mocassins 

Share this post

Geef een reactie


You've just added this product to the cart: