Suit up!

Suit up!

Suit up!

Het pak, je houdt ervan of je vindt het niks! Draag je het alleen op gelegenheid of ben je iemand die dagelijks een pak aan heeft? Wanneer jij iemand bent d iedere dag in pak verschijnt dan hecht je waarschijnlijk waarde aan het draag comfort en het materiaal. Wanneer je zelden een pakt draagt word er vaak op de bovenstaande dingen bezuinigd. Hieronder laten we je zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een pak en waarom kwaliteit zo belangrijk is.

Het materiaal

Wij geven bij het materiaal voor een mooi pak de voorkeur aan wol. Dit omdat wol een natuurproduct is. Wol ademt, hierdoor heb je minder last van transpiratie en is het draagcomfort hoger. Tevens is het slijtvaster dan synthethische stoffen zoals bijvoorbeeld polyester.

De kleur

Wanneer je bijna geen pakken draagt raden we altijd aan om voor donkerblauw te kiezen. Een donkerblauw pak is tijdloos en in iedere periode van het jaar goed te dragen. Wanneer je veel pakken draagt is ons advies om eens uit je comfort zone te gaan en is een keer voor iets anders te kiezen dan gebruikelijk.
Tevens raden wij aan om, indien dit mogelijk is, er een extra broek bij aan te schaffen. De reden hiervoor is dat de broek in dagelijks gebruik vele malen sneller slijt dan het colbert. Een perfect matchende broek vinden nadat je eerste broek versleten is, is vaak een lastige opgave omdat veel winkels, waaronder wij, elk seizoen een nieuwe collectie pakken in onze collectie hebben. Suit Up!

De pasvorm

Het colbert zit netjes, comfortabel in de schouders en is mooi getailleerd. De mouwen moeten niet te lang zijn. Het overhemd steekt ongeveer 2,5 cm uit onder de mouwen van je colbert. De broek zakt niet af wanneer je hem aanhebt en trekt ook niet je billen samen. Onthou goed: het mag mooi aansluiten maar te strak is te strak. Dit geld zeker ook voor de bovenbenen: zorg dat er genoeg ruimte is zodat je je normaal kunt bewegen. De lengte van de broek valt mooi op de schoen of net 2 cm daarboven. Wees niet bang om je pak te laten vermaken, dit is heel normaal. Ieder lichaam is anders en bij 90% van de pakken moet er wel iets aangepast worden om een perfecte pasvorm te creëren.

Accessoires voor bij je pak

Wanneer je een stropdas bij je pak gaat dragen zorg dan altijd dat de das donkerder is dan het overhemd dat je draagt. Probeer om het pochet in de zelfde kleurstelling als de stropdas te krijgen, mocht deze er niet zijn kies het pochet dan in de kleur van je overhemd.

Schoenen voor bij je pak

Welke kleur schoenen kunnen onder welke kleur pak?

Zwart: onder een zwart pak adviseren wij zwarte of bruine schoenen. De kleur bruin is echter een zeer ruim begrip. We verkopen binnen one collecties veel bruin-tinten; handgepoetse bruintinten als caoba of marron, testa di moro zijn hier goede voorbeelden van.

Blauw: onder een blauw pak kun je zowel bruin, cognac als zwart dragen. Cognac is de meest makkelijke kleur en voor velen welbekend op bruiloften. Verras jezelf eens en bekijk eens een paar zwarte grijze of bruine schoenen onder je blauwe pak.
Grijs: onder een grijs pak adviseren wij donkerbruine, zwarte of blauwe schoenen.

De laatste details

Zorg er wel altijd voor dat je schoenen en riem matchen, dit straalt namelijk meer rust uit en zorgt voor een completer geheel. Bij ons vindt je daarom ook altijd een perfect matchende riem bij je nieuwe paar schoenen. Vergeet niet je schoenen goed te poetsen, er is niks slordiger dan een paar ongepoetste schoenen onder je nieuwe pak.
Vind je het lastig om je schoenen zelf goed te poetsen? Stap gerust eens binnen, dan helpen we je er graag mee!

# A man in a Well tailored suit Will always shine brighter than A Guy in A off-the-rack suit!

 

Share this post

Geef een reactie


You've just added this product to the cart: